Schildklierkanker (schildkliercarcinoom)

Onze zorg

Schildklierkanker, ook wel schildkliercarcinoom genoemd, is een kwaadaardige tumor in de schildklier. Schildklierkanker vereist een specialistische en deskundige aanpak. De internist-endocrinologen, nucleair geneeskundigen, chirurgen en oncologen in het LUMC hebben veel ervaring met de behandeling en begeleiding van patiënten met deze vorm van kanker. Daarom worden patiënten met schildklierkanker uit heel Nederland naar Leiden verwezen.

Waarom u bij ons in goede handen bent

De behandeling van schildklierkanker is teamwerk. Uw behandelend arts is een internist-endocrinoloog. Dit is een arts die gespecialiseerd is in hormonen en stofwisseling. Hij of zij werkt nauw samen met alle andere medisch specialisten die nodig zijn om u de beste behandeling te geven. Dit multidisciplinaire team bestaat naast internist-endocrinologen uit nucleair geneeskundigen, chirurgen van de afdeling Endocriene chirurgie, oncologen, radiologen, radiotherapeuten en pathologen. Het team overlegt tijdens het behandeltraject ten minste een keer per week over alle aspecten van uw behandeling. Dankzij deze intensieve samenwerking tussen verschillende disciplines kunnen we u zorg op hoog niveau bieden. Het team dat schildklierkanker behandelt, is onderdeel van het Centrum Endocriene Tumoren (CETL) van het LUMC.

Kwaliteit van leven

Wij vinden het belangrijk dat onze behandeling uw kwaliteit van leven verbetert. Zowel tijdens als na de behandeling besteden we daar nadrukkelijk aandacht aan.

Wetenschappelijk onderzoek 

Het LUMC is een belangrijk centrum voor wetenschappelijk onderzoek naar schildklierkanker. We zoeken continu naar betere diagnostiek en betere behandelmethoden voor mensen met schildklierkanker. In het LUMC bestaat een wisselwerking tussen de zorg voor onze patiënten en hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Als patiënt profiteert u daar direct van.


Wat is schildklierkanker?
Wat zijn de symptomen van schildklierkanker?
Wat is de oorzaak van schildklierkanker?