Schaamlipkanker (vulvacarcinoom)

Onze zorg

Schaamlipkanker (vulvacarcinoom) komt in Nederland  niet vaak voor; per jaar krijgen ongeveer 350 vrouwen deze vorm van kanker. De ziekte is bijna altijd goed te behandelen. Maar de gevolgen van de behandeling zijn vaak groot. In het LUMC staat een team van betrokken en ervaren specialisten klaar om u te begeleiden en behandelen.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Bij de behandeling van schaamlipkanker is een heel team van specialisten betrokken. Dit multidisciplinaire gaat op zoek naar een behandeling die geheel op uw situatie is afgestemd. We doen ons uiterste best de gevolgen van de behandeling zoveel mogelijk te beperken, onder andere door gebruik te maken van de nieuwste behandeltechnieken. Mede daardoor is LUMC een erkend expertisecentrum voor schaamlipkanker.

Gespecialiseerde verpleegkundigen

Veel vrouwen met schaamlipkanker moeten worden geopereerd. Op de afdeling Gynaecologie en de polikliniek Gynaecologie werken gespecialiseerde verpleegkundigen (nurse practitioners) die u tijdens en na de behandeling intensief zullen begeleiden. U kunt altijd bij hen terecht voor vragen en adviezen.

Herstellen in Topaz Revitel

De afdeling Gynaecologie heeft een samenwerkingsverband met Topaz Revitel, een zorg- en revalidatiehotel vlak naast het LUMC. Na uw behandeling kunt u hier herstellen. Topaz Revitel combineert professionele zorg met het comfort van een verblijf in een hotel.

Wetenschappelijk onderzoek naar schaamlipkanker

Schaamlipkanker is een van de speerpunten van het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Gynaecologische oncologie van het LUMC. Samen met de afdelingen Medische oncologie, Radiotherapie en Pathologie proberen we steeds meer te weten te komen over schaamlipkanker. We doen onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van schaamlipkanker. Aan sommige onderzoeken kunt u zelf ook meedoen.


Wat is schaamlipkanker?
Wat zijn de symptomen van schaamlipkanker?
Wat is de oorzaak van schaamlipkanker?