Longkanker

Onze zorg

Longkanker is een kwaadaardige tumor die begint in de longen of de luchtwegen. Als uw huisarts of specialist vermoedt dat u longkanker heeft, kunt u in het LUMC terecht voor een snelle diagnose en een optimale behandeling. Een ervaren en toegewijd team van medisch specialisten en verpleegkundigen staat voor u klaar. Wij behandelen jaarlijks zo'n 250 patiënten met longkanker.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Links een gezonde long, rechts een long aangetast door kanker

Voor patiënten met klachten die kunnen wijzen op longkanker, hebben wij een zorgpad ingericht. In dit zorgpad zijn alle onderzoeken snel achter elkaar gepland. Zo heeft u snel duidelijkheid over uw gezondheid en kunnen we, als dat nodig is, snel starten met een behandeling. Wij streven ernaar dat de uitslagen van de onderzoeken binnen 10 dagen bekend zijn.

Multidisciplinair team

Tijdens de onderzoeken en tijdens de behandeling wordt voor u gezorgd door een multidisciplinair team. Medisch specialisten van verschillende afdelingen werken intensief samen om tot een goed onderbouwde diagnose en een optimaal behandelplan te komen. Zo krijgt u de behandeling die het beste bij u past.

Wetenschappelijk onderzoek naar longkanker

Het LUMC biedt niet alleen patiëntenzorg, maar is ook een onderzoekscentrum. Met wetenschappelijk onderzoek proberen we patiënten met longkanker steeds beter te helpen. We doen onderzoek naar betere diagnostiek, naar betere behandelingen van longkanker én naar de gevolgen van de oncologische behandeling. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt bij de behandeling van onze patiënten.

Clinical trials

Als onderzoekscentrum testen we de nieuwste geneesmiddelen. Als de standaardmedicijnen bij u onvoldoende werken, kan in sommige gevallen een experimenteel middel worden geprobeerd. Deze middelen worden in het LUMC in studieverband aangeboden. Dit heet een clinical trial. U kunt uw arts hiernaar vragen, maar het behandelteam zal ook zelf alle behandelmogelijkheden uitgebreid met u bespreken.


Wat is longkanker?
Wat zijn de symptomen van longkanker?
Wat is de oorzaak van longkanker?