Huidkanker (basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom)

Nazorg

Na uw behandeling in het LUMC kunt u bij ons terecht met eventuele zorgen of zorgen. Als u bent behandeld voor een plaveiselcelcarcinoom of een hardnekkig basaalcelcarcinoom, dan blijven wij uw gezondheid volgen. 

Welke nazorg kunnen wij bieden?

De nazorg hangt af van de behandeling die u krijgt. Als u bent behandeld voor een plaveiselcelcarcinoom of een hardnekkig basaalcelcarcinoom, dan komt u de daaropvolgende 5 jaar langs voor controles. Uw behandelend arts controleert dan uw huid en beantwoordt al uw vragen.
Als u bent behandeld voor een makkelijk te behandelen basaalcelcarcinoom, komt u vaak nog 1 of 2 keer langs voor een controle. Dan leggen we ook uit hoe u zelf het beste uw huid in de gaten kunt houden.

Waar moet u op letten na uw behandeling?

Het is altijd goed om zelf uw huid in de gaten te houden. Bekijk eens in de 2 of 3 maanden of u veranderingen in uw huid opmerkt. Let daarbij op:

  • veranderingen in en rond het litteken van het verwijderde plekje;
  • nieuwe plekjes op de tot dan toe gave huid;
  • veranderingen in al bestaande plekjes;
  • zwellingen in bijvoorbeeld de hals, oksel of liezen;
  • wondjes die niet genezen en pijnlijk blijven.

Neem binnen een week contact op met uw behandelaar als u een afwijkende plek op uw huid waarneemt.

Hoe kunt u ons bereiken?

Loopt u na uw behandeling tegen problemen aan of heeft u nog vragen? Geef dit aan bij de nacontroles of neem contact met ons op als het urgent is. U kunt bellen met de polikliniek Huidziekten op telefoonnummer 071 - 526 26 30 (maandag - vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur (behalve op woensdagmiddag)).