Bijnierschorskanker (bijnierschorscarcinoom)

Nazorg

Bijnierschorskanker is een ernstige ziekte die uw leven sterk kan beïnvloeden. De behandeling is lichamelijk belastend en de betekenis van de ziekte kan voor u en de mensen om u heen groot zijn. Wij begrijpen dat en zijn met u begaan. Het kan zijn dat het voor u moeilijk is om de ziekte een plaats te geven. In dat geval kunnen wij samen met u bespreken of professionele ondersteuning zinvol is.

Welke nazorg kunnen wij bieden bij bijnierschorskanker?

Na de eerste behandeling blijft u langdurig onder controle. We controleren of de ziekte afdoende behandeld is of dat aanvullende behandeling nodig is (mitotane, chemotherapie, radiotherapie).

Waar moet u op letten na uw behandeling?

Na de operatie kunt u nog een tijd klachten hebben. Dit komt vaker voor als de tumor hormonen produceerde. Het kan dan een aantal weken of maanden duren totdat uw lichaam weer gewend is aan de normale hormoonspiegels.

Als de klachten thuis erger worden dan in het ziekenhuis, moet u contact opnemen met de polikliniek Endocrinologie. Krijgt u later dezelfde klachten als vóór de behandeling, neem dan ook contact op met de polikliniek.

Hoe kunt u ons bereiken? 

Loopt u tegen problemen aan of hebt u vragen? Neem dan contact op met de polikliniek Endocrinologie: tel. 071 - 526 35 05 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).