Baarmoederkanker

Nazorg

Ook na de behandeling kunt u op ons rekenen. U blijft bij ons onder controle. We houden goed in de gaten of de baarmoederkanker niet terugkomt. Maar we kunnen u ook helpen bij het verwerken van alle emoties rondom uw ziekte.

Welke nazorg bieden wij bij baarmoederkanker?

De gynaecoloog-oncoloog van het LUMC blijft na een operatie uw vaste aanspreekpunt. Hij of zij is actief betrokken bij de zorg na uw behandeling. Heeft u bestraling gehad, dan is ook de radiotherapeut bij de nazorg betrokken. U blijft tenminste 3 jaar bij ons onder controle. En zo nodig nog langer.

De gynaecoloog en de radiotherapeut richten zich tijdens de nazorg vooral op:

  • de bijwerkingen en gevolgen van de behandeling;
  • het zo snel mogelijk opsporen van eventuele terugkerende baarmoederkanker;
  • begeleiding bij het verwerken van de emoties rondom uw ziekte.

Ook voor specifieke nazorg kunt u bij ons terecht. Begeleiding door bijvoorbeeld het maatschappelijk werk, een diëtist of een seksuoloog kan nodig zijn. We kunnen ook helpen bij het vinden van een programma buiten het LUMC.

Overigens herstellen de meeste vrouwen voorspoedig na hun behandeling voor baarmoederkanker. Ze hebben weinig last van gevolgen of bijwerkingen.

Waar moet u op letten na de behandeling?

Na de operatie en/of de bestraling krijgt u een lijstje mee met leefadviezen. Ook krijgt u informatie over wanneer u contact op moet nemen met de afdeling. Let na de behandeling op belangrijke symptomen als pijn, vaginale afscheiding en vaginaal bloedverlies. Heeft u last van een of meerdere van deze symptomen? Neem dan contact op met uw gynaecoloog-oncoloog of de radiotherapeut.

Contact bij problemen of vragen na uw behandeling

Loopt u na uw behandeling tegen problemen aan of heeft u nog vragen? Geef dit aan bij de nacontroles, of eerder als ze urgent zijn. Bel met uw gynaecoloog-oncoloog via de polikliniek Gynaecologie op tel. 071-5262870. Of met uw behandelend radiotherapeut via de polikliniek Radiotherapie op tel. 071-5263525. Beide poliklinieken zijn tijdens kantooruren bereikbaar (8.30 – 17.00 uur). Buiten kantooruren kunt u zich bij zeer urgente problemen melden bij de spoedeisende hulp van het LUMC of een ziekenhuis in uw buurt.