Baarmoederkanker

Onze zorg

Baarmoederkanker (endometriumcarcinoom)is in Nederland het meest voorkomende type kanker aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Baarmoederkanker wordt meestal in een vroeg stadium ontdekt, en is daardoor bijna altijd goed te genezen. In het LUMC staat een team van betrokken en ervaren specialisten klaar om u te begeleiden en behandelen.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Ons team heeft veel ervaring met de behandeling van baarmoederkanker. Zo zijn we experts op het gebied van radiotherapie na de operatie. En lopen we voorop in de baarmoeder besparende behandeling van baarmoederkanker. In 2015 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het LUMC voorlopig erkend als expertisecentrum voor baarmoederkanker. Dat betekent dat u in Leiden de beste zorg krijgt bij deze vorm van kanker.

Multidisciplinair team

Patiënten met baarmoederkanker worden in het LUMC behandeld door een multidisciplinair team. De gynaecoloog-oncoloog is als hoofdbehandelaar uw vaste aanspreekpunt. Hij of zij werkt samen met verschillende specialisten. Samen zoeken zij naar een behandeling die op uw situatie is afgestemd.

Onderzoek

Het LUMC is niet alleen een centrum van zorg, maar ook van onderzoek. We doen veel wetenschappelijk onderzoek naar baarmoederkanker. We coördineren het internationale onderzoek naar het effect van radiotherapie bij baarmoederkanker. Ook doen we onderzoek naar het ontstaan van baarmoederkanker, de kwaliteit van leven na de behandeling en naar de baarmoeder besparende behandeling van baarmoederkanker. Aan sommige onderzoeken kunt u ook zelf meedoen.


Wat is baarmoederkanker?
Wat zijn de symptomen van baarmoederkanker?
Wat is de oorzaak van baarmoederkanker?