Speekselkliertumor

Onze zorg

Speekselkliertumoren zijn gezwellen in één van de speekselklieren. Zo’n gezwel kan goed- of kwaadaardig zijn. Het is lastig om de tumor te verwijderen, omdat door de speekselklier de aangezichtszenuw loopt die voor gelaatsexpressie zorgt. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van deze ingreep, zodat u de best mogelijke zorg krijgt.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Illustratie speekselklierenIn het LUMC wordt u geholpen door specialisten met jarenlange ervaring op het gebied van speekseltumoren. Die ervaring is belangrijk, omdat onze artsen snel en vakkundig vaststellen of het om een goedaardig of kwaadaardig gezwel gaat. In het merendeel van de gevallen gaat het om een goedaardig gezwel. 

Ook kijken zij nauwkeurig waar de tumor zich bevindt en hoe deze verwijderd kan worden. Dat gebeurt vaak met een specialistische operatie, die wordt uitgevoerd door de keel-, neus- en oorarts.

Multidisciplinair team

We werken met een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit specialisten van verschillende afdelingen, zoals een keel-, neus- en oorarts, een oncoloog en een radiotherapeut. Samen zoeken zij naar een behandeling die op uw situatie is afgestemd. Zo kunnen we elke patiënt een optimale behandeling bieden.

Wetenschappelijk onderzoek naar speekselkliertumoren

Het LUMC is ook een centrum van onderzoek. Een belangrijk doel van dit onderzoek is het verbeteren van de zorg en de toekomst voor patiënten.  Aan sommige onderzoeken kunt u zelf meedoen. Daarover zult u worden geïnformeerd door uw behandelaar.


Wat zijn speekselkliertumoren?
Wat zijn de symptomen van speekselkliertumoren?
Wat is de oorzaak van speekselkliertumoren?