Nierkanker

Diagnose

Bestaat het vermoeden dat u nierkanker heeft? Dan zorgen we dat u snel na een verwijzing bij een van onze specialisten terecht kunt. Ook een eventueel vervolgonderzoek en de uitslag volgen zo snel mogelijk.

Een afspraak maken 

U kunt met uw verwijzing zelf telefonisch een afspraak maken op de polikliniek Urologie: 071 – 526 23 04 (maandag t/m donderdag bereikbaar van 8.00-12.30 uur en 13.30-15.00 uur, op vrijdag van 8.00-11.30 uur). Op de dag van de afspraak kunt u zich melden aan de balie van de polikliniek Urologie (locatie J-3-P, routenummer 586).

De eerste afspraak

Echo nierenU heeft een afspraak met de uroloog. Hij of zij vraagt naar uw klachten, medische voorgeschiedenis en medicijngebruik. U wordt ook lichamelijk onderzocht. Als er al echo’s of scans gemaakt zijn, zal de uroloog de uitslagen met u bespreken. Als er aanvullende onderzoeken nodig zijn, maken we hiervoor een afspraak. 

Zijn alle noodzakelijke onderzoeken al gedaan? Dan bespreken we tijdens de eerste afspraak meteen de behandelmogelijkheden.

Uitslag van het onderzoek

Als er een of meer aanvullende onderzoeken plaats moeten vinden, krijgt u kort hierna een afspraak met de uroloog, waarbij de uitslagen met u besproken worden. 

Hoe kunt u zich voorbereiden?

  • Het is goed mogelijk dat u vragen hebt aan de uroloog. Schrijft u deze op, zodat u ze niet vergeet.
  • Neem een recente medicatielijst mee, zodat de uroloog precies weet welke medicijnen u gebruikt.
  • Neem ook iemand mee naar uw afspraken om u te ondersteunen en met u mee te denken.