Bijschildklierkanker

Onze zorg

Bijschildklierkanker in een weinig voorkomende vorm van kanker, die vaak goed te behandelen is. In het LUMC wordt u geholpen door specialisten die uitgebreide ervaring hebben met de behandeling van bijschildklierkanker en de aandoeningen die er vaak mee samengaan.

Multidisciplinair team

BijschildklierenPatiënten met bijschildklierkanker worden in het LUMC behandeld door een multidisciplinair team. De internist-endocrinoloog is als hoofdbehandelaar uw vaste aanspreekpunt. Hij of zij werkt nauw samen met verschillende specialisten, zoals een chirurg, klinisch geneticus, radioloog en patholoog. Zo kunnen we u de beste zorg bieden, optimaal afgestemd op uw situatie. 

Expertise

Het Centrum voor Endocriene Tumoren en het Centrum voor Botkwaliteit van het LUMC hebben veel ervaring met de behandeling van bijschildklierkanker. Daarnaast zijn we expert op het gebied van hyperparathyreoïdie, de aandoening die vaak samenhangt met deze vorm van kanker.

Onderzoek

We willen bijschildklierkanker graag beter leren begrijpen en behandelen. Daarom doen we wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van kanker. Als patiënt kunt u ons hierbij helpen door deel te nemen aan onderzoek. Mocht u hiervoor in aanmerking komen, dan wordt dit met u besproken. 


Wat is bijschildklierkanker?
Wat zijn de symptomen?
Wat is de oorzaak?