Opleiding verpleegkundige Holding/Verkoever en PACU

De (IC) verpleegkundige is op verschillende locaties binnen het OK centrum werkzaam.

Verantwoordelijk voor de zorg

Als (IC)verpleegkundige op de Holding/Verkoever en PACU ben je zowel vóór als na de operatie, samen met de behandelend anesthesioloog, verantwoordelijk voor de zorg van de patiënt.

Holding

Op de Holding ben je verantwoordelijk voor de preoperatieve check van de patiënt. Daarnaast assisteer je bij het toepassen van loco-regionale anesthesietechnieken. 

Verkoever

Op de (kinder)verkoeverkamer observeer, bewaak, verpleeg en verzorg je de patiënten die een operatieve ingreep hebben ondergaan. Je voert het voorgeschreven medisch beleid uit totdat de patiënt wordt overgeplaatst naar de verpleegafdeling. De verkoeverkamer is 24 uur per dag geopend, 7 dagen in de week.

PACU

Op de Post Anesthesia Care Unit (PACU) verzorg je postoperatieve patiënten die maximaal 24 uur extra bewaking nodig hebben en/of postoperatief nabeademd worden. Na de PACU gaan de patiënten naar de verpleegafdeling of (indien noodzakelijk) naar de Intensive Care.

De (IC) verpleegkundigen die bij ons op de Holding/Verkoever en PACU werken hebben of de IC opleiding of de Recovery opleiding gevolgd.