Polikliniek

Aanmelding geschiedt via schriftelijke verwijzing door huisarts of behandelend specialist. Patiënten ontvangen na aanmelding een schriftelijke oproep voor een eerste bezoek aan de polikliniek. Een eerste afspraak kunt u het beste telefonisch verzetten, zodat direct een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Een vervolgafspraak verzetten kan ook via het patiëntportaal mijn LUMC.


Contactgegevens vindt u op de contactpagina 

Patiëntportaal

Procedure

  1. In een Universitair Medisch Centrum horen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs tot de kerntaken. Wij proberen die taken zoveel mogelijk te combineren.
  2. Het LUMC is een opleidingsziekenhuis. Bij bezoek aan de polikliniek kan het zijn dat u eerst door een co-assistent wordt onderzocht (45-60 min). Het neurologisch lichamelijk onderzoek bestaat uit een volledig lichamelijk onderzoek, waarbij u gevraagd wordt zich tot op het ondergoed uit te kleden. Daarna volgt een gesprek en onderzoek door de specialist of specialist in opleiding. Het streven is dat het gehele bezoek niet meer dan 2 uur in beslag neemt. Indien aanvullend onderzoek noodzakelijk is zullen wij dit zo snel mogelijk laten uitvoeren. Uiteraard bent u tot niets verplicht en krijgt u de zorg die u nodig heeft.
  3. Wetenschap. Aan alle zorgpaden zijn onderzoeken verbonden. Al deze onderzoeken zijn door de commissie Medische Ethiek van het LUMC toegestaan. Altijd zal eerst de vraag gesteld worden of  u in onderzoek geïnteresseerd bent. Van alle onderzoeken zijn uitvoerige informatiebrieven beschikbaar.

Zorgpaden

Op de polikliniek neurologie van het LUMC wordt gewerkt met zorgpaden (zie de lijst hieronder). In een zorgpad wordt de zorg afgesteld op patiënten met een specifiek klachtenpatroon of met bepaalde aandoeningen.

Naast de zorgpaden is er nog een specifieke polikliniek:

 

Wachttijden / wachtlijsten
Contactgegevens polikliniek