Onderwijs en opleidingen

Studenten en co-assistenten

De afdeling Neurologie verzorgt het neurologie onderwijs voor de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Voor de studie geneeskunde wordt in het eerste jaar van de bachelor fase een blok algemene neurologie gegeven in college- en werkgroepvorm. In het derde bachelor jaar wordt in een blok tezamen met de KNO en de Oogheelkunde aandacht gegeven aan de ziekteleer. Door het curriculum heen wordt actief deelgenomen aan verschillende blokken: traumatologie, immunologie, kindergeneeskunde en ‘de oude patiënt’.

In de serie keuzeblokken voor het tweede en derde jaars bachelor studenten worden jaarlijks twee blokken gegeven: Ziekte van Huntington door prof. dr. R.A.C. Roos en Wegraking door prof. dr. J.G. van Dijk.

In het algemene co-assistentschap (ALCO-schap) wordt het neurologisch onderzoek geoefend en coma-onderwijs gegeven. Op de afdeling zijn co-assistenten en semi-artsen. Het co-assistentenonderwijs vindt ook plaats in de geaffilieerde ziekenhuizen: Haga Ziekenhuis locatie Leyenburg, Haaglanden Medisch Centrum, Alrijne ziekenhuis, Groene Hart ziekenhuis Gouda en Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland.

Informatie over onderwijsblokken via stafsecretariaatneurologie@lumc.nl

Coördinator coschappen: dr. R. Fronczek. Secretariaat: mw. C.J.M. van Brunschot.

Specialistenopleiding

De afdeling Neurologie heeft de erkenning voor de volledige opleiding tot neuroloog. De opleiding duurt zes jaar. De opleidingseisen zijn vastgesteld in januari 2011. De opleider is mw. dr. C.S.M. Straathof. De plaatsvervangend opleider is dr. M.R. Tannemaat.

Sollicitatiebrieven voor een opleidingsplaats kunnen gestuurd worden naar mw. H. Belier-Lakeman, stafsecretaresse.

Vanaf 2010 biedt de afdeling Neurologie enkele etalage stages: bewegingsstoornissen, neuromusculaire aandoeningen en hoofdpijn.

Contactpersoon: mw. H. Belier-Lakeman, stafsecretariaat neurologie: h.belier-lakeman@lumc.nl

Stageplaatsen voor andere specialismen

Naast de arts-assistenten Neurologie worden ook arts-assistenten opgeleid voor andere specialismen. De opleiding neurochirurgie heeft in zijn opleidingsplan een stage van 6 maanden neurologie opgenomen , de assistent spoedeisende hulp volgt een stage neurologie van 6 weken. De assistent kindergeneeskunde volgt een stage kinderneurologie van drie maanden. Incidenteel loopt een arts voor ouderengeneeskunde 4 maanden stage. Tevens verzorgen wij korte stages voor de ziekenhuisapothekers in opleiding.  

Overige opleidingen

Naast bovenstaande opleidingen verzorgt de afdeling neurologie specialistische opleidingen voor verpleegkundigen, zoals de kinderaantekening en de neurologie. Tevens is er een werkplaats voor studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen (Neuropsychologie).

Contact

Onderwijs en opleiding: stafsecretariaat

 

Locatie:   

 K5-Q -108

Telefoon:  

  +31 (0)71 - 526 2197 / 2134 / 2895

E-mail:     

  stafsecretariaatneurologie@lumc.nl

  sec.neurology@lumc.nl