Wat kunt u met mijnLUMC?

Wij doen ons best om het raadplegen van uw gegevens met mijnLUMC zo makkelijk mogelijk te maken. Toch kan het zijn dat u nog vragen hebt. Hieronder leest u de meestgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijnLUMC vinden?

U vindt mijnLUMC op de website van het LUMC of via www.lumc.nl/mijnlumc. MijnLUMC is ook te downloaden als app voor iOS en voor Android.

Hoe log ik in op mijnLUMC?

Om toegang te krijgen tot mijnLUMC heeft u uw DigiD met sms-verificatie nodig. Dit is om de veiligheid van uw medische gegevens te waarborgen. U kunt ook gebruik maken van de DigiD app, beschikbaar voor iOS en Android

Hoe maak ik een nieuwe afspraak?

In het menu kunt u bij Afspraken een nieuwe afspraak maken.

Wat vergoedt mijn zorgverzekering?

Een zorgverzekeraar vergoedt niet standaard alle zorg. Controleer daarom goed wat uw polis wel en niet dekt of vraag het bij uw verzekeraar na voordat u een afspraak bij ons maakt. Zeker als u een budgetpolis hebt. Lees meer over welke ziekenhuiszorg u vergoed krijgt.

Hoe neem ik contact op met mijn behandelaar(s)?

U kunt contact opnemen met uw behandelaar via een E-consult. Dit is een chatfunctie in mijnLUMC. Uiteraard kunt u ook bellen met de polikliniek waar u onder behandeling bent.

Is mijnLUMC wel goed afgeschermd?

We vinden uw privacy erg belangrijk. mijnLUMC is daarom goed beveiligd en alleen u hebt toegang tot uw eigen omgeving. Om die reden is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zonder DigiD in te loggen. Alles over DigiD aanvragen, sms-verificatie instellen en de DigiD-app leest u op de webiste van DigiD.

Wie kan mijn gegevens zien?

De gegevens in mijnLUMC komen uit uw elektronisch patiëntendossier van het LUMC. Dit dossier is alleen toegankelijk voor zorgverleners die bij uw behandeling betrokken zijn.

Kan ik bij de gegevens van mijn kind?

Als gezaghebbend ouder of voogd is kunt u een machtiging aanvragen om inzage te krijgen in het persoonlijk digitale portaal van uw kind. De baliemedewerkers van de polikliniek waar uw kind onder behandeling is, helpen u graag verder.

E-mailtoestemming

Het LUMC stuurt u e-mails om u te laten weten dat er een bericht voor u klaarstaat in mijnLUMC. Het kan bijvoorbeeld gaan om een afspraakbevestiging, een vragenlijst, of een e-consult bericht dat klaarstaat in mijnLUMC. Geef uw voorkeur voor het ontvangen van e-mails aan via mijnLUMC (via Toestemmingen).

Contact

Hebt u toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met het Patiëntenservicebureau