Shared Care binnen het LUMC

Zorg binnen het LUMC 

De zorg voor LuVaCs patiënten is vaak multidisciplinair. Multidisciplinair wil zeggen dat meerdere artsen van een verschillend specialisme betrokken zijn bij uw behandeling. In het LUMC is deze multidisciplinaire zorg georganiseerd onder de LuVaCs polikliniek.

Om deze zorg efficiënt en patiëntvriendelijk te structureren, zijn er speciaal plekken op spreekuren voor LuVaCs patiënten georganiseerd bij de meest betrokken disciplines: Reumatologie, Longziekten, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Klinische genetica en Oogheelkunde. Indien nodig, is het dan ook mogelijk om op één en dezelfde dag meerdere specialisten te bezoeken. 

Op de LuVaCs polikliniek wordt u behandeld door een vast team van specialisten met speciale aandacht en expertise voor de LuVaCs aandoeningen. Ook leiden wij artsen op tot medisch specialist die op roulerende basis onderdeel zijn van het LuVaCs behandelteam. Regelmatig overlegt dit behandelteam met elkaar en met de andere betrokken specialisten om de beste zorg voor u te leveren. Iedere patiënt wordt behandeld door een vast behandelteam.