Kunstroute LUMC voor kinderen Oehoe!

Ter gelegenheid van de opening van het nieuw ingerichte Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) ontwikkelde Kunstzaken van het LUMC een dierenroute, een doe-voel beleef boek langs 14 dieren uit de LUMC-collectie. In de komende maand november wordt de route officieel gelanceerd en uitgereikt aan een jonge patiënt van het LUMC. De route is speciaal voor jonge patiënten verkrijgbaar bij de kinderafdeling van het WAKZ, van 22 oktober 2021 tot en met 9 januari 2022.

Oehoe! heet het nieuwe route boek langs de dieren uit de LUMC collectie. De titel verwijst naar de grote bronzen uil bij de entree van het LUMC gemaakt door Johan Creten. In de uil kan je ook even uitrusten na een intensief ziekenhuisbezoek. En wist je dat de uil in het echt geluidloos vliegt en dat dieren soms op mensen lijken? Dat en nog veel meer is te ontdekken in het nieuwe doe-voel beleef boek van het LUMC. 

Het doe-voel beleef boek Oehoe! wil kinderen vermaken, afleiden en op een speelse manier leren over de kunst en dieren op de route.  Bij ieder dier zijn opdrachten te doen, is er iets nieuws te ontdekken en kan het kind zelf iets maken. De route begint bij de bronzen ‘droomboom’ van Maja van Hall in de buurt van de entreehal. De boom zit vol vogels, vleermuizen en fantasiedieren. Hoe ziet jouw droomboom eruit? Teken je eigen droomboom hier. Bij de foto van Kees Scherer waarop een jongen een rups op zijn hand bestudeerd, verschijnt een cocon waaruit je een prachtige vlinder kunt halen. Want van de rups kun je leren om geduld te hebben. Alles zal bloeien als de tijd er rijp voor is, niet eerder. Uiteindelijk krijgen we de vleugels die we nodig hebben. En tot slot kan van de uit schroeven opgebouwde bronzen muis van Tom Claassen een trekpop worden gemaakt, als aandenken of als versiering van je ziekenhuiskamer.

De dierenroute Oehoe! is voor jonge patiënten van het LUMC verkrijgbaar bij de Kinderafdeling van het WAKZ. 

De dierenroute is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van het VSB Fonds, De Gijselaar-Hintzenfonds, Dr. C.J. Vaillantfonds, De Brouw van Lynden-Fonds.