Color Up

6 november 2020 t/m 18 april 2021

Sigrid Calon, Suzan Drummen, Ad de Jong, Fransje Killaars, Esther Tielemans, Evi Vingerling, Julius Stibbe, Marianne Roodenburg

Gastcurator: Marianne Roodenburg

Vanaf 6 november presenteert Galerie LUMC een nieuwe tentoonstelling: Color Up, over kleur in de kunst. Marianne Roodenburg selecteerde acht kunstenaars die kleur in hun werk centraal stellen. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Sigrid Calon een muurschildering gemaakt en ontwierp Suzan Drummen een fonkelend nieuw mozaïek.


Fransje Killaars
Figures, Colours, First.
Gestoffeerde panelen | detail
2011

De tentoonstelling Color Up is de eerste in een reeks van tentoonstellingen gewijd aan waarneming. Hoe zien wij kleur? En wat betekent kleur?

“Het oog filtert, maar voelt niet. Daarin zit veel informatie waar je je niet bewust van bent. We gaan een kleur pas ‘voelen’ door de associaties die kleuren bij ons oproepen”, zegt neurofarmacoloog prof. dr. Joop van Gerven. Hij geeft een interview in de begeleidende publicatie ‘De kleur van Kunst; denkbeelden en dromen’, geschreven door Marianne Roodenburg. 

De tentoonstelling is voorlopig alleen online te bezoeken voor externen. Medewerkers en patiënten van het LUMC kunnen uiteraard wel een kijkje nemen in de Galerie. Zodra de maatregelen het toelaten, zullen we ook externe bezoekers verwelkomen. 

Voor een online bezoek aan Color Up klik je hier.

Galerie LUMC
Dagelijks geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Albinusdreef 2, Leiden.
071-5263178. 
kunstzaken@lumc.nl
www.lumc.nl/galerie