Verzameld: Een keuze uit eigen collectie 1986 - 2007

Op afbeeldingen kan copyright berusten en/of het auteursrecht van toepassing zijn!

Tentoonstelling: 01/02/2007 - 01/04/2007

Celine van Balen

 Marc Mulders

Céline van Balen  
Iris
C-print, 60 x 50 cm. (1998)

Marc Mulders
Bloemen en doornen
olieverf op doek, 40 x 50 cm. (2006)

Ronald Ophuis

 

Ronald Ophuis
Lamentation, Srebrenica 11-7-2003
  olieverf op papier, 65 x 100 cm. (2005)

Het LUMC toont een keuze uit zijn omvangrijke kunstcollectie. Leidraad bij de selectie vormde het thema mens en natuur waardoor veel kunstenaars zich lieten inspireren. De tentoonstelling ‘Verzameld’ geeft een uniek beeld van de diverse tekeningen, schilderijen, foto’s, objecten en video’s die sinds 1986 door het LUMC zijn aangekocht.

De totale collectie bestaat uit ruim vijftienhonderd werken van zowel jonge als oude, reeds gevestigde kunstenaars. Een bijzonder onderdeel van de collectie vormen de oude zwart-witfoto’s van fotografen als Mario Giacomelli, Sanne Sannes en Sebastiao Salgado, waarmee het LUMC zijn verzameling begon. In de categorie hedendaagse fotografie zijn onder meer foto’s te zien van Céline van Balen en Carla van de Puttelaar. Verder toont de tentoonstelling een selectie uit de uiteenlopende verzameling tekeningen van ondermeer Rosemin Hendriks, Juul Kraijer en Marcel van Eeden. Ook worden enkele schilderijen getoond, waaronder een van de eerste aankopen van het LUMC: een schilderij van Marlene Dumas uit 1986. Ook enkele meer recent aangekochte schilderijen van onder meer Marc Mulders, Gé Karel van der Sterren en Tatyana Yassievich zijn in de tentoonstelling te zien.

De tentoonstelling wordt geopend door drs. Sandrine van Noort, vanaf 1 februari de nieuwe adviseur Kunstzaken van het LUMC.

Exposerende kunstenaar(s): Tiong Ang - Céline van Balen - L.J.A.D. Creyghton - Désirée Dolron - Charlotte Dumas - Marlene Dumas - Rosemin Hendriks - Michael Kirkham - Bas Meerman - Marc Mulders - Ronald Ophuis - Carla van de Puttelaar - Gé-Karel van der Sterren - Fiona Tan - Roy Villevoye - Reinoud van Vught - Robert Wevers - Tatyana Yassievich