Lara de Moor: Other grounds

Op afbeeldingen kan copyright berusten en/of het auteursrecht van toepassing zijn!

Tentoonstelling: 12/4/2007 - 10/6/2007

Lara de Moor

Lara de Moor

Lara de Moor
Mirror
oliverf op linnen, 210 x 140 cm. (2003) 

Lara de Moor
The Gutting
oliverf op linnen, 148 x 145 cm. (2007)

 Lara de Moor

 Lara de Moor

Lara de Moor
Other Grounds
oliverf op linnen, 115 x 170 cm. (2006)

Lara de Moor
Sink
oliverf op linnen, 60 x 75 cm. (2007)

Tekeningen en schilderijen.

De tentoonstelling geeft een overzicht van werken uit de afgelopen vijf jaar en enkele recente schilderijen. In deze tentoonstelling treedt de bezoeker de poëtische wereld binnen van Lara de Moor. Een wereld die De Moor omschrijft als spiegelingen van wat zich soms achter onze ogen afspeelt. De landschappen en interieurs van Lara de Moor (1969) zijn dan ook geen reële afbeeldingen van de werkelijkheid. Eerder zijn het in verf of potlood vertaalde percepties van die werkelijkheid.

Lara de Moor neemt de werkelijkheid als uitgangspunt, maar haar manier van schilderen geeft het beeld een eigen onbestemde sfeer. “Ik wil dingen uit mijn directe omgeving weergeven en de innerlijke beleving een vervormende rol laten spelen”, aldus De Moor.
Vaak lijken haar werken op het eerste gezicht sereen en uitgebalanceerd. Daarna sijpelt er een ander gevoel door, iets wat gaat over onthechtheid en onbehagen, verwarring en onvermogen. Zo verandert een ogenschijnlijk doodgewoon naaldbos bij de aanblik van een waterplas waarin de grillige takken zich als bloederige aderen weerspiegelen. Het idyllische bospad dat naar dit water leidt, is opeens niet geruststellend meer. Het pad stopt op een plek waar de aarde lijkt opengescheurd en een onheilspellende wereld zich openbaart.

Opening in de galerie van het LUMC door drs. Jetteke Bolten, directeur van Stedelijk Museum De Lakenhal te Leiden.

Meer informatie over Lara de Moor en haar werk