Tentoonstellingen Galerie LUMC

Samenwerkingen

Kunst moet gezien worden. Het is dan ook van groot belang een zo breed mogelijk publiek bij de kunstcollectie en tentoonstellingen in het LUMC te betrekken. Door samen te werken met culturele instellingen in de stad, draagt het LUMC bij aan het versterken van de cultuursector in Leiden. Op die manier wordt de Leidse binnenstad verbonden met activiteiten 'achter het spoor'. De afgelopen jaren werkte Kunstzaken van het LUMC samen met Museum De Lakenhal, Stichting Beelden In Leiden, Museum Volkenkunde en Sieboldhuis.  

Samenwerkingen 2018

Beelden in Leiden 2018: Concepts of Time

De jaarlijkse beeldententoonstelling op de Hooglandsche Kerkgracht in Leiden staat dit jaar in het teken van het verleden. Tien talentvolle beeldhouwers zijn door gastcurator Sandrine van Noort (curator kunstcollectie LUMC) uitgenodigd een beeld te maken geïnspireerd door het verleden. De kunstenaars onderzoeken concepten van tijd, hoe deze zich manifesteren in uiteenlopende vormen van beeldtaal, objecten en iconografie. Het thema sluit aan bij het 200-jarig bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden dit jaar.

Op drie locaties in Leiden zijn gedurende de hele zomer satelliettentoonstellingen van Beelden In Leiden te zien; in het Rijksmuseum van Oudheden, Galerie LUMC en het voorterrein van het LUMC tonen kunstenaars werk waarmee ze reflecteren op het verleden.

Programma Concepts of Time

Beelden In Leiden 17 mei t/m 6 augustus Hooglandse Kerkgracht Leiden: www.beeldeninleiden.com
Rijksmuseum van Oudheden 17 mei t/m 9 september 2018: www.rmo.nl/tentoonstellingen
Galerie en voorterrein LUMC 26 april t/m 2 september: www.lumc.nl/kunst

Samenwerkingen 2017

  • Museum De Lakenhal op locatie (2 februari t/m 30 april 2017)
  • In het licht van De Stijl (11 mei t/m 3 september 2017)
    De tentoonstelling ’In het licht van de Stijl’ is onderdeel van de landelijke manifestatie rond de viering van het 100-jaar bestaan van De Stijl. In samenwerking met Leidse culturele instellingen zijn gedurende het hele jaar 2017 in Leiden op verschillende locaties interessante tentoonstellingen, muziekoptredens, performances en andere uitingen te zien in het licht van De Stijl.
  • Satellietprogramma Beelden In Leiden met 3 beelden op het voorterrein van het LUMC (18 mei t/m 6 augustus 2017)

Beelden in Leiden 2017: Raakvlakken

Beelden van Dieter Balzer, Ewerdt Hilgemann en Pieter Obels zijn tot en met augustus 2017 te zien op het voorterrein van het LUMC. De beelden zijn onderdeel van het satellietprogramma van Beelden In Leiden rond het 100-jarig bestaan van de kunststroming De Stijl. Ieder jaar organiseert Beelden in Leiden een beeldententoonstelling in het centrum van Leiden met 10 beelden van jonge, talentvolle beeldhouwers.  

1 / 3

Pieter Obels, z.t., cortenstaal, 350 x 250 x 230 cm., 350 kg.

2 / 3

Dieter Balzer, z.t., hout, hoogte circa 260 cm. (ieder frame circa 20 kg), 2017

3 / 3

Ewerdt Hilgemann, Double, roestvrij staal, 200 x 100 x 100 cm, 2008