Ons onderzoek naar migraine

In het LUMC wordt er volop wetenschappelijk onderzoek gedaan naar migraine. Hier werken onder andere de afdelingen Neurologie, Humane Genetica en Radiologie aan mee. Het LUMC heeft al jarenlang een vooraanstaande positie in dit onderzoeksgebied. We werken intensief samen met andere academische ziekenhuizen, zoals het Erasmus MC in Rotterdam, en verschillende internationale onderzoeksgroepen.Waarom is onderzoek naar migraine nodig?

Migraine vermindert de kwaliteit van leven aanzienlijk en kost de gemeenschap veel geld. De Wereldgezondheids- organisatie (WHO) noemt migraine als nummer twee in het rijtje meest belastende ziekten. Mensen kunnen door een migraineaanval uitgeschakeld raken, niet werken of naar school gaan, of deelnemen aan het sociale leven met familie en vrienden. Daarnaast is het bekend dat bij een aantal migrainepatiënten ook andere klachten of symptomen voorkomen die verband houden met de hersenaandoening. 

Meedoen aan ons onderzoek naar migraine

Regelmatig zijn we op zoek naar proefpersonen. Verder op deze pagina kunt u lezen welke onderzoeken wij op dit moment verrichten. Als u zich wilt aanmelden als proefpersoon voor een van de onderzoeksprojecten, vragen wij u meestal eerst een vragenlijst in te vullen. Lees daarvoor de informatie over de desbetreffende studie.

Let op: start onderzoeken via CastorEDC

Sinds kort gebruiken wij CastorEDC. Dit is een digitaal dataverzamelsysteem dat wij gebruiken voor sommige (vragenlijst)onderzoeken. Dit betekent dat u mails kunt krijgen van "no-reply@castoredc.com".
 
Alle mails van ons zullen het LUMINA-/LUCA-logo hebben. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u mail naar het mailadres van de desbetreffende studie waar u aan deelneemt.