Onderzoek bij gezonde vrijwilligers

Om gegevens van onderzoeken bij migraine- en clusterhoofdpijnpatiënten beter te kunnen duiden, wil het LUMINA-/LUCA-onderzoeksteam deze vergelijken met gegevens van mensen zónder migraine, clusterhoofdpijn of andere hoofdpijnaandoeningen.

Het onderzoek van het LUMINA-/ LUCA-onderzoeksteam heeft in de afgelopen jaren veel informatie verzameld bij migraine- en clusterhoofdpijnpatiënten. Dit betrof informatie over (cluster)hoofdpijn en migraine, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van medicatie, vragenlijsten over depressieve of angstige gevoelens, en slaapkwaliteit.

Om deze gegevens nog beter te kunnen duiden, wil het LUMINA-/ LUCA-onderzoeksteam deze vergelijken met gegevens van mensen zónder migraine, clusterhoofdpijn of andere hoofdpijn. We zijn daarom op zoek naar personen (zonder migraine of hoofdpijn), die zouden willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek (vragenlijsten en bloedafname). U dient dan wel minimaal 18 jaar oud te zijn. Gezonde vrijwilligers worden studie specifiek gerekruteerd.


Voor meer informatie gaat u naar deze pagina