Meedoen aan ons onderzoek

Wij zijn constant op zoek naar patiënten die een bijdrage willen leveren aan ons onderzoek.
In de zijbalk zijn links te vinden naar de pagina's over onze onderzoeksprojecten bij migraine en clusterhoofdpijn waar we nu deelnemers voor zoeken.

Voor een samenvatting van onze projecten en de berichtgeving daaromtrent, kijkt u op onze projectenpagina.

We zoeken op dit moment deelnemers voor onze Trigger studie en onze WHAT! studie. 

In onze studie naar uitlokkende factoren (triggers) voor migraine zoeken we uit welke omgevingsfactoren een migraine aanval kunnen uitlokken, en hoe we aan de hand hiervan migraine aanvallen kunnen voorspellen. We maken hiervoor gebruik van complexe analyse methodes zoals Artificiele Intelligentie (AI). Als u meedoet houdt u voor enkele maanden het door ons ontwikkelde elektronische hoofdpijndagboek bij. Klik voor meer informatie op de link in de zijbalk.
Wilt u zich aanmelden voor de studie? Stuur dan een e-mail met uw naam en contactgegevens naar: Migraine_Triggers@lumc.nl

In de WHAT! studie (Women Hormones Attacks and Treatment) bestuderen we de relatie tussen vrouwelijke hormonen en migraine. Migraine komt drie keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Schommelingen in geslachtshormonen lijken in dit verschil tussen vrouwen en mannen een belangrijke rol te spelen, maar over de exacte rol van deze hormonen is nog niet veel bekend. Klik voor meer informatie op de link in de zijbalk.
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de studie? Kijk dan op: whatstudy.nl