Afwijkend uitstrijkje

Onze zorg

Een afwijkend uitstrijkje is soms een eerste aanwijzing dat er sprake kan zijn van een voorstadium van baarmoederhalskanker. In het LUMC is alle expertise op het gebied van afwijkende uitstrijkjes en (voorstadia van) baarmoederhalskanker aanwezig en direct beschikbaar. Op die manier krijgt u in alle gevallen de beste zorg.  

Volledige onderzoeks- en behandeltraject in het LUMC

Omdat afwijkende uitstrijkjes een aandachtsgebied vormen van de afdeling Gynaecologie van het LUMC, vindt het hele traject van onderzoek tot en met behandeling (van voorstadia) van baarmoederhalskanker plaats in het LUMC. Dat heeft als voordeel dat u niet halverwege onderzoek of behandeling naar een ander ziekenhuis verwezen hoeft te worden. Daarnaast wordt u met voorrang gezien en behandeld als u een afwijkend uitstrijkje hebt.

Spreekuur voor vrouwen met een afwijkend uitstrijkje

Op de polikliniek Gynaecologie is een speciaal spreekuur voor vrouwen met een afwijkend uitstrijkje. Op deze manier kunnen de noodzakelijke onderzoeken en eventuele behandelingen binnen de kortst mogelijke tijd plaatsvinden. 

Deelnemen aan een wetenschappelijke studie

Op de afdeling Gynaecologie van het LUMC vindt heel veel onderzoek plaats naar oorzaken en behandeling van afwijkende uitstrijkjes, voorstadia van baarmoederhalskanker en baarmoederhalskanker. Het kan zijn dat u wordt gevraagd deel te nemen aan een of meer van deze studies.