Patiënt en zorg

Ovarium transplantatieIn dit onderdeel van de website vindt u informatie over verschillende ziektes en de behandeling daarvan, het maken van afspraken en de gang van zaken bij een opname.

Collega’s vragen wij het onderdeel verwijzers te raadplegen voor contactgegevens en het verwijzen van patiënten.

De afdeling Gynaecologie is vooral bekend om zijn ervaring in de volgende gebieden: 

  • De algemene gynaecologie waarin goedaardige ziekten of afwijkingen van baarmoeder, eierstokken, eileiders, vagina en schaamlippen worden behandeld.
  • De gynaecologische oncologie die zich bezighoudt met kwaadaardige aandoeningen op gynaecologisch gebied.
  • De voortplantingsgeneeskunde waarin de medicamenteuze en chirurgische behandeling van vruchtbaarheidsstoornissen plaatsvindt en de in-vitro-fertilisatie (reageerbuis bevruchting)
  • Psychosomatische gynaecologie en seksuologie die zich richt op onverklaarde gynaecologische klachten en problemen met het seksueel functioneren

Vergeleken met andere afdelingen gynaecologie is de afdeling Gynaecologie in het LUMC vooral bekend om zijn bijzondere kennis en ervaring in de chirurgische behandeling van gynaecologische problemen, vooral op het gebied van gynaecologische kanker, kijkbuis operaties en operaties bij vruchtbaarheidsstoornissen. Daarnaast neemt de afdeling een belangrijke plaats in, in het Leidse Bekkenbodemcentrum, samen met de afdeling Urologie en Heelkunde. De polikliniek psychosomatische gynaecologie en seksuologie is de enige van deze omvang in de regio.