Mw. dr. S. Both

Vakgebied(en)

  • Gezondheidszorg psycholoog (i.o)
  • Seksuologie 
  • Psychosomatische Gynaecologie

Introductie

Stephanie Both studeerde Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, waarbinnen zij zich specialiseerde in de Seksuologie. Na haar studie werkte zij bij het team Seksuologische hulpverlening van de Rutgers Stichting Amsterdam en als onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. In 2004 promoveerde zij op het proefschrift getiteld ‘Motor preparation and sexual action: A psychophysiological perspective on sexual motivation’. 

Sinds oktober 2003 werkt zij bij de Polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het LUMC. Zij is geregistreerd als gezondheidszorg psycholoog, en haar aandachtsgebieden binnen de patiëntenzorg zijn seksuele disfuncties (verminderd of overmatig seksueel verlangen, opwindings- en orgasme problemen,  pijn bij het vrijen, vaginisme),  en psychische problemen samenhangend met chronische buikpijn, endometriose, pijn en/of jeuk aan de geslachtsdelen of blaaspijn. 

Aandachtsgebieden binnen haar onderzoek zijn de onderliggende psychofysiologische mechanismen van seksuele (dis)functies, waaronder het effect van basale leerprocessen(conditionering) en emotieregulatie op de seksuele respons, en het effect van lichamelijke aandoeningen (o.a. Diabetes, chronische darmziekten, PCOS, Endometriose, MRKH) op seksueel functioneren.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Postbus 9600
2300 RC Leiden