Gynaecologische aandachtsgebieden

Waarom kiezen voor ons?

De afdeling Gynaecologie van het LUMC  staat (inter)nationaal bekend om zijn bijzondere kennis van en ervaring in de chirurgische behandeling van gynaecologische problemen. U krijgt bij ons de best mogelijke zorg, die gebaseerd is op innovatie en gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek.

Gynaecologische oncologie

Onze afdeling is gespecialiseerd in gynaecologische kanker en kijkbuisoperaties (laparoscopie). Voor de behandeling van gynaecologische kanker werken wij samen met specialisten van andere afdelingen in het LUMC Oncologie Centrum

Seksualiteit, vruchtbaarheid en kinderwens

Onze polikliniek voor psychosomatische gynaecologie en seksuologie is de grootste in de regio. Daarnaast hebben we decennialange expertise in bekkenbodemproblematiek en behoort ons fertiltiteitscentrum tot de top 3 in Nederland. 

Endometriose en klachten bij vleesbomen

Wij bieden voor vrouwen met bloedverlies- en pijnklachten bij bijvoorbeeld endometriose en vleesbomen minimaal invasieve oplossingen (hysteroscopie, laparoscopie) en op maat gemaakte behandelingen.

Multidisciplinair overleg

Wij hebben verscheidene multidisciplinaire overlegstructuren met chirurgen, urologen, pathologen, psychologen en radiologen voor tal van ziektebeelden, zoals gynaecologische oncologie, endometriose, bekkenbodem, seksuele problemen en vruchtbaarheidsproblematiek. Door bundeling van expertises kunnen we u zo goed mogelijk helpen.

Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs

Klinisch vooraanstaande zorg gaat hand in hand met onderzoek naar nieuwe technieken en behandelmethoden van gynaecologische aandoeningen. De afdeling gynaecologie van het LUMC vervult daarnaast een belangrijke academische taak in het opleiden van coassistenten tot arts en gynaecologen in opleiding tot medisch specialist.