U bent zwanger

Bij GeboorteHuis Leiden heeft u samen met ons de regie. Dit betekent dat u betrokken wordt bij alle keuzemogelijkheden en meebeslist over de zorg die u krijgt. Wij bieden u op deze manier de allerbeste verloskundige zorg. Alle verloskundige zorgprofessionals zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig.

Samen de regie

Gesprek zwangere vrouw en gynaecoloogDe controles tijdens uw zwangerschap vinden plaats op de polikliniek of bij onze partners in de verloskundige praktijken. De zorg in de regio Leiden is goed op elkaar afgestemd.

Tijdens de zwangerschap maakt u samen met ons een persoonlijk zorgplan. Dit zorgplan is afhankelijk van uw gezondheidssituatie, die van uw baby en uw voorgeschiedenis. Is er noodzaak voor meer dan poliklinische zorg, dan kan het verpleegkundig thuisteam voor een aantal aandoeningen in de zwangerschap zorg verlenen bij u thuis. Dit wordt ook wel thuisbehandeling bij risicozwangeren of thuiszorgmonitoring genoemd. Naast dagelijkse controles door de verpleegkundige is er ook één keer per week een terugkomdag in het LUMC.

Als opname in GeboorteHuis Leiden nodig is om u optimaal te begeleiden verblijft u in een van onze gezinskamers. In de geborgenheid van uw eigen kamer beschikt u over eigen sanitair en allerlei voorzieningen die het verblijf voor u en uw partner zo aangenaam mogelijk maken. Ook als u vervolgens bij ons gaat bevallen, verblijft u op deze kamer. Daarbij is onze professionele zorg vanzelfsprekend altijd paraat.

Op 13 juni 2018 is GeboorteHuis Leiden helemaal klaar. Tot die tijd maken we ook gebruik van de verpleegvloer op J11, routenummer 715.  Lees hier het laatste nieuws.

In opleiding

Het LUMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding), een arts-assistent (specialist in opleiding) of een studentverloskunde u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren specialist.