Infectiepreventie

InfectiepreventieBinnen het LUMC zijn E-learning modules beschikbaar over basis infectiepreventie. Deze modules zijn ontwikkeld binnen het auteurpakket MasterPRO. Deze modules zijn bedoeld voor alle medewerkers die betrokken zijn bij patiëntenzorg of werken met patiëntenmateriaal. Onderzoeken hebben aangetoond dat infectiepreventie binnen het LUMC niet altijd de aandacht krijgt die het hoort te hebben. De E-learning modules zijn opgezet om hierin verbetering te brengen.

Alle LUMC'ers die betrokken zijn bij de patiëntenzorg hebben een e-mail ontvangen van hun leidinggevende. Hierin staat een link waarmee u kunt inloggen op de E-learning modules Infectiepreventie op BoerhaaveBoard.

Uit onderzoeken blijkt dat in het LUMC een hoog percentage patiënten een ziekenhuisinfectie heeft, in vergelijking met andere UMC's. Medewerkers werken niet altijd volgens de geldende regels en richtlijnen. Enerzijds lijkt de basiskennis van infectiepreventie het probleem, anderzijds hebben medewerkers moeite met het vinden van de protocollen. Na het doorlopen van de E-learning modules bent u weer op de hoogte van de belangrijkste zaken op het gebied van infectiepreventie en weet u waar u de protocollen kunt vinden. Dit zal de patiëntveiligheid en uw eigen veiligheid ten goede komen!