Meer over CuraRata

CuraRata is een vernieuwend zorgproces waarmee bevolkingsonderzoek en zorgverlening voor complexe aandoeningen, zoals chronische ziekten en kanker, individueel wordt en vorm krijgt binnen een onderzoeksomgeving.
CuraRata is ontwikkeld vanuit het besef dat er naast een efficiëntere zorgverlening grote behoefte is aan een effectievere zorgverlening. Zorgverlening met als ultiem doel preventie en genezing.

CuraRata integreert het wetenschappelijk onderzoek volledig met het proces van individuele zorgverlening en geeft iedere patiënt een belangrijke rol in het proces. CuraRata is gebaseerd op twee belangrijke principes:

  1. Het proces is afgestemd op het individu, en vraagt om deelname van de patiënt.
  2. Het proces is gericht op preventie van het ontstaan of van de gevolgen van de ziekte. Het wetenschappelijk onderzoek zal de zorg voor de individuele patiënt afstemmen op basis van het verwachte ziekteverloop. Hierbij worden factoren geïdentificeerd die dit verloop nauwkeurig kunnen voorspellen. Het resultaat is ‘personalized medicine’, een geheel op maat gesneden behandeling, volledig gericht op preventie.

CuraRata folder