Stress Buddy

De digitale Stress Buddy: een instrument om samen veerkrachtiger de COVID-19 crisis door te komen.

Het belang van deelname

De coronacrisis vergt veel van onze mentale veerkracht. Als zorgprofessional is de druk extra groot en maak je heftige dingen mee. Dit kan stress geven, maar soms heb je het zelf niet door omdat je op je automatische piloot doorwerkt. Juist na afloop van deze eerste piek kunnen er stress-klachten ontstaan: door de bezinking van hetgeen je de afgelopen maanden hebt meegemaakt, door het opschalen van reguliere zorg, of door aanpassingen aan de nieuwe 1.5m samenleving.

Soms vergeet je het belangrijkste instrument: Jezelf. Juist nu moet je goed voor jezelf zorgen. Doe dit voor jezelf, je patiënten, collega’s en het thuisfront. Want ook als je veerkrachtig bent en geen klachten ervaart, help je met het invullen van de Stress Buddy je collega’s door meer inzicht te verkrijgen in de gevolgen van deze crisis en hoe we veerkracht kunnen bevorderen.&

Deze app is een 'digitale buddy' die je inzicht geeft in de balans tussen stress- en energiebronnen. Hoe vol is jouw energiemeter op dit moment?

Privacy

Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en veilig opgeslagen in Nederland voor een periode van maximaal 5 jaar. De informatie wordt gebruikt voor onderzoek door het psychosociaal ondersteuningsteam van het LUMC. Je kunt de volledige privacyverklaring inzien in de colofon van de app.