Onderwijsactiviteiten in het LUMC

Gevolgen naar aanleiding van het coronavirus

Het LUMC vindt het uitermate belangrijk om zijn patiënten, studenten en medewerkers goed te beschermen tegen het risico op verspreiding van het coronavirus. Onze patiënten zijn vaak bijzonder kwetsbaar en ons personeel is onmisbaar: continuïteit van zorg is essentieel voor ons. Docenten zijn veelal medici of verpleegkundige en studenten hebben ook patiëntencontact. Om die reden neemt het LUMC een aantal maatregelen met betrekking tot onderwijs.

Laatste update: 01-04-2020

Algemene maatregelen voor het LUMC-onderwijs

Houd voor actuele informatie over onderwijsbeleid deze pagina in de gaten. Omdat veel docenten ook praktiserend arts zijn, is het voor de continuïteit van de zorg belangrijk dat zij klinisch inzetbaar blijven en de kans dat zij geïnfecteerd raken zo klein mogelijk is. Het LUMC vindt het uitermate belangrijk om zijn patiënten en medewerkers goed te beschermen tegen het risico op verspreiding van het coronavirus.

Er zijn de volgende maatregelen genomen:

  • Vanaf maandag 23 maart gaan alle universitaire opleidingen zo snel mogelijk over op online onderwijs en toetsing. Lees hierover meer in onderstaand uitklapblok voor universitaire opleidingen.
  • Voor Educatie Zorgsector is besloten om al het onderwijs tot en met 28 april te annuleren;
  • Voor Boerhaave Nascholing zijn alle activiteiten tot september geannuleerd;
  • Wij vragen onze studenten om niet meer in de LUMC-gebouwen te komen;
  • Besloten is dat alle LUMC'ers die lesgeven aan externe onderwijsinstellingen en werken in de patientenzorg geen extern onderwijs meer mogen geven.

Gevolgen voor het LUMC-onderwijs

In onderstaande uitklapblokken hebben we de belangrijkste gevolgen per onderwijsonderdeel op een rij gezet. De informatie in de blokken wordt dagelijks bijgewerkt.

Heb je naar aanleiding van de informatie op deze pagina een vraag? Bekijk dan eerst op onze pagina met veelgestelde vragen over onderwijs. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Voor specifieke vragen over onderwijsgerelateerde onderwerpen kun je contact opnemen met onderwijsvragencorona@lumc.nl of het Onderwijs Servicepunt: +31 71 5268700.


Universitaire opleidingen
Educatie Zorgsector
Boerhaave Nascholing
Medische vervolgopleidingen
PHEG en SOOL