Onderwijs

Population Health Management: Winter School Governance

Waardegedreven zorg wordt steeds belangrijker in de gezondheidszorg. Een essentieel onderdeel hierbij is governance, oftewel de organisatie van de gezondheidszorg. Vanuit de LUMC-Campus Den Haag zien we dat Population Health hierbij een belangrijke rol speelt.

Speciaal voor masterstudenten, professionals uit de gezondheidszorg, beleidsmakers en onderzoekers bieden wij de Winter School Governance aan. Door het volgen van ons programma krijgt u inzicht in de samenhang tussen de verschillende niveaus van gezondheidszorgorganisatie. 

Gedurende deze Winter School leert u de zorg in te richten vanuit de gezondheidsbehoefte van de populatie en na afloop bent u in staat als sparringpartner voor uw organisatie op te treden.

Verschuivingen in de gezondheidszorg

Op dit moment zijn er drie verschuivingen in de organisatie van de gezondheidszorg. Dit zijn de focusverandering van zorg naar population health, een vergrote aandacht voor sociale determinanten van gezondheid en een groeiend aantal betrokken zorgorganisaties in de zorgverlening.

Tijdens de Winter School kunt u deelnemen aan de interactieve lezingen van experts met een achtergrond in bestuurskunde, sociale netwerkanalyse en zorgnetwerken. Zij bespreken onder andere het ontstaan en de uitdagingen van het huidige en toekomstige zorgsysteem. Ook geven zij tips op het gebied van strategie en lobbytechnieken. De opgedane kennis kunt u in het middagprogramma direct toepassen op uw eigen casus.

De aanmelding voor deze scholing gaat binnenkort van start.