Nalaten

Ook na uw leven onderzoek voor patiënten van het LUMC mogelijk maken? 

Ook na uw leven onderzoek voor patiënten van het LUMC mogelijk maken? Dit kan door uw wensen vast te leggen in uw testament. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit te regelen. We helpen u graag om ervoor te zorgen dat alles geregeld is zoals u dat wenst. Mocht u aan een specifiek doel of project na willen laten neem dan contact met ons op dan nemen we de mogelijkheden hiervoor met u door. De Bontius Stichting heeft een ANBI status wat betekend dat er geen schenk- of erfbelasting betaald hoeft te worden.

Bij een erfstelling benoemt u de Bontius Stichting tot (mede)erfgenaam. Hierbij  ontvangt de Stichting een percentage van uw nalatenschap. Hoe hoog dat percentage is, bepaalt u zelf. U kunt de Bontius  Stichting erfgenaam maken naast uw kinderen of andere personen, of tot enige erfgenaam benoemen.

Met een legaat laat u een vastgesteld geldbedrag, een voorwerp of (onroerend) goed  - bijvoorbeeld een kunstwerk, collectie, huis of aandelenportefeuille - na aan een persoon of organisatie. Met een legaat aan de Bontius Stichting legt u dus heel precies vast wat de Stichting van u ontvangt. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Contact

U kunt ons bereiken via 071 - 526 4489 of via bontiusstichting@lumc.nl