Nieuws

Bestaan Wonderen?

Hoeveel zekerheid en houvast heb je bij de melding "U hebt kanker?". Dit geldt zowel voor de patiënt als de mensen erom heen. Het ziekteproces is voor iedereen anders.

Bestaan Wonderen? beschrijft het feitelijk verloop en de emotionele beleving van een vierjarig kankerproces. Er zijn kostbare momenten beschreven, die vertaalbaar zijn naar de situatie van zowel zorgverleners als patiënten.

Beschreven vanuit zowel patiënt als familie. Tijdens deze periode lopen traan en lach gezamenlijk op om met deze ziekte om te kunnen gaan.Het boekje kost € 19,50 (incl. 9% BTW € 1,24 en € 4,50 verzending). De opbrengst van € 13,76 per boekje komt ten goede aan onderzoek naar het verbeteren van behandeling van lymfeklierkanker in het LUMC.

Op 25 december 2020 heeft dhr. De Schutter, samen met zijn vrouw zijn onlangs verschenen boekje "Bestaan Wonderen" uitgereikt aan dr. Joost Vermaat (behandelend arts) en Theo Nering Bögel (verpleegkundig specialist). De opbrengst van de verkoop van dit boekje is bestemd voor onderzoek naar lymfeklierkanker in het LUMV van dr. J.S.P. Vermaat. Wilt u ook dit boekje bestellen? Maak dan gebruik van de QR code. 

QR code wonderen bestaan
Presentatie boekje Bestaan Wonderen

Marry de Baat doneert 18.000 euro voor onderzoek lymfeklierkanker

25 augustus 2020 – Afgelopen vrijdag doneerde Marry de Baat in het Reinier de Graaf ziekenhuis maar liefst 18.000 euro voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker. Dr. Ward Posthuma en Dr. Joost Vermaat mochten de waardevolle cheque namens het Reinier de Graaf en het LUMC in ontvangst nemen.

Marry De Baat leed meerdere keren aan lymfeklierkanker. In juni 2009 kreeg ze de diagnose de ziekte van Hodgkin, een agressieve vorm van lymfeklierkanker. In februari 2012 was de ziekte helaas terug, en eind 2015 kreeg ze een andere vorm van lymfeklierkanker. Inmiddels is ze hersteld en zet ze zich al jaren in om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

In totaal heeft ze al 63.000 euro opgehaald voor dit onderzoek. Dit jaar zamelde ze geld in door de verkoop van spullen die te maken hebben met corona, zoals mondkapjes en desinfecterende handgel. De spullen verkocht ze in het tuincentrum van haar man. Dit bleek een goede zet in deze tijden, want ze haalde meer geld op dan ze voor ogen had.  

Medisch specialist Ward Posthuma vertelt over deze donatie: “Wij waren erg verrast dat Marry de Baat in coronatijd nog zo’n mooi bedrag heeft weten op te halen. We zijn dankbaar dat ze elk jaar geld doneert. Hiermee kan het gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek van het LUMC en het Reinier de Graaf worden voortgezet. En dat is belangrijk omdat het de vooruitzichten voor patiënten met lymfklierkanker kan verbeteren. We streven naar effectievere behandelingen met minder bijwerken voor de patiënt.”