Loop mee voor Fibreuze Dysplasie op 21 mei 2017!

De Bontius Stichting is bezig om het team “Loop mee voor FD” samen te stellen voor de Leidse Marathon op 21 mei. Je kunt je inschrijven voor 10km de hele en de halve marathon. Deelname is gratis, maar er wordt wel van je verwacht dat je tenminste €100 inzamelt voor Fibreuze Dysplasie. In ruil hiervoor ontvang je een t-shirt, nieuwsbrieven en wordt je uitgenodigd voor een inspiratiebijeenkomst. Ook verkeer je als deelnemer in goed gezelschap. Niet alleen lopen er ook onderzoekers uit het team Fibreuze Dysplasie zelf mee. Er twee lopen ervaren marathonlopers mee. Suzan Nieman, welke kans maakt op een podiumplek. En Jos Hoogeboom winnaar van de Leiden Marathon in 2007. Naast zelf meelopen kun je ook helpen door het team te promoten, doneren, of geld in te zamelen met een leuke actie of activiteit.

U kunt zich hier inschrijven voor de Leiden Marathon. Wilt u niet meelopen, maar de loper wel sponsoren? Aanmelden voor sponsoring kan hier. Belangrijk : Wilt u bij het veld 'Ik geef de voorkeur aan onderzoek/project' de voornaam en achternaam vermelden van de loper die u wilt sponsoren? Alvast bedankt!

Hardlopen is een reis

"Soms lees je wel eens een stuk tekst en denk je, ' ja zo is het. Dit is hoe ik het beleef.'

Ik las een stukje tekst van Jan Knippenberg, een ultraloper. Hij schreef: 'Hardlopen is geen sport, maar een manier van reizen waarbij lichaam en geest zich voortdurend verplaatsen'.

10 jaar geleden had ik niks gekund met dit stukje. Toen was hardlopen mijn sport. Ik deed het omdat ik graag beter wilde worden, sneller. Nu beleef ik het anders. Waar ik vroeger elke dag een rondje liep van 10 kilometer en mijn rondjes draaide op de baan loop ik nu vooral om mijn gedachtes te ordenen en om te genieten van het buiten zijn en de mooie omgeving.

In de loop der jaren ben ik mijn grenzen gaan verleggen. Op een gegeven moment kwam ik er achter dat de tijd die ik had staan op de 10km niet veel sneller meer zou worden. Ik kon nog jaren hard trainen om 30 seconden sneller te kunnen maar meer zat er waarschijnlijk niet in. De langere afstanden begonnen mijn intresse te wekken. Ik trainde voor een halve marathon. Dat smaakte naar meer. Uiteindelijk werd de marathon van Rotterdam 2015 mijn doel. En daar begon mijn reis.

Ik heb enorm veel geluk met mijn omstandigheden. Ik woon in Schoorl. Ik heb een groep lieve trainingsmaatjes om mij heen die altijd staan te trappelen om kilometers te maken en een fijne sponsor Oosterbaan sport en wandelschoenen.

De reis naar Rotterdam duurde 12 weken. 12 weken waarin ik mij zelf klaarstoomde voor de marathon. Een reis met lief en leed. Ik heb de marathon gelopen. Ik ben heel diep gegaan om mijn doel te bereiken. Ik dacht dat ik nooit meer zou herstellen maar toch, na 3 maanden deed ik weer wat ik het liefste doe, hardlopen. Het gevoel dat je 42 kilometer kan lopen geeft zoveel energie dat ik verder ben gaan kijken. Ik begon mensen die aan ultralopen deden te begrijpen. Het is zo een geweldig gevoel als je weet dat je zo lang achter elkaar kan hardlopen.

Dit jaar ben ik weer op reis, de marathon van Leiden staat op het programma op 21 mei. Voor het eerst als ambassadeur van een goed doel, onderzoek naar Fibreuze displasie.  Mooi om in je reis ook iets te kunnen betekenen voor mensen die dit nodig hebben".

- Suzan Nieman - marathonloper