Kankeronderzoek Team Livingstone

Het Genootschap Landgoed Keukenhof ondersteunt het wetenschappelijk onderzoek van Team Livingstone naar een bloedtest voor de vroege opsporing van kanker.

In Nederland krijgen jaarlijks 87.000 mensen de diagnose kanker te horen. Naar verwachting zal dit aantal stijgen naar circa 123.000 in 2020. Hoe eerder kanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing. Bovendien zijn bij een vroege diagnose doorgaans minder zware behandelingen nodig.

Het onderzoek naar een eenvoudige bloedtest voor de vroege opsporing van kanker staat onder leiding van professor Rob Tollenaar en dr. Wilma Mesker.

In het rapport Test voor vroege opsporing van kanker leest u meer over het onderzoek.

Na de bezielende presentatie van  professor Rob Tollenaar en dr. Wilma Mesker over hun onderzoek naar een bloedtest voor de vroege opsporing van kanker was de Personeelsvereniging van PV de Voogt zo geraakt dat ze een loterij en veiling hebben gehouden onder het voltallige personeel van PV de Voogt. De combinatie van het deze twee activiteiten en het plaatsen van een collectebus bij hun receptie heeft het prachtige donatiebedrag van €4.000,-opgeleverd voor het onderzoek naar een bloedtest voor de vroege opsporing van kanker. De Bontius Stichtingen de onderzoeker zijn alle medewerkers van de Voogt zeer dankbaar voor dit prachtige gebaar en zal er zorg voor dragen dat de volledige gift aan het onderzoek besteed zal worden. 


Rotary Club Noordwijk doneert €10.000 aan de Bontius Stichting

Op 26 april vond het jaarlijkse wijnpreuvenement van de Rotary Club Noordwijk plaats in Huis ter Duin. Met de verkoop van meer dan 8000 flessen wijn is een prachtig bedrag van €10.000 opgehaald. Dit bedrag is bestemd voor het onderzoek naar de vroege opsporing van kanker van dr. Wilma Mesker en prof. Rob Tollenaar (Heelkunde).

Op de foto ziet u in het midden Jaap van der Meij, voorzitter van Rotary Club Noordwijk, voordat hij de cheque overhandigt aan Wilma Mesker en Rob Tollenaar.

Met uw financiële bijdrage kunt u dit onderzoek steunen.