Zwemactie voor beeldvormende techniek kinderhart

Als gespecialiseerde hart- en longanesthesist is Remco Berendsen nauw betrokken bij openhartoperaties. Zo ook bij kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Met hulp van de gebruikelijke onderzoekstechnieken kan vooraf meestal goed bepaald worden wat er tijdens zo'n ingreep moet gebeuren.

Maar sommige hartafwijkingen zijn zo complex, dat dat lastig is. Dan kan het bijvoorbeeld heel nuttig zijn om ter voorbereiding een 3D-print van het hartje te maken, zodat de chirurg daar als het ware op kan oefenen. Om dit soort nieuwe beeldvormende technieken beter te ontwikkelen en breder te kunnen gebruiken, is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig.

 

In zijn werk ziet  Remco dagelijks hoe ziek deze patiëntjes kunnen zijn en hoe groot de impact is voor patiëntjes en hun familie. Daarom wil hij met zijn zwemtocht graag minimaal 5000 euro voor dit doel inzamelen. In de hoop dat zoveel mogelijk van deze kinderen later net zo lekker kunnen sporten als hijzelf.

Op 9 en 10 september zwemt Remco Berendsen de Ringvaart rond de Haarlemmermeerpolder, maarliefst 63 kilometer, om geld in te zamelen voor dit onderzoek. Helpt u mee?

Met uw financiële bijdrage kunt u dit onderzoek steunen.

Via Facebook kunt u Remco volgen.