Loop mee op 26 of 27 mei 2018 met de Leiden marathon en steun een onderzoek!

Stel zelf een team samen en loop mee met de Leiden Marathon op 26 mei of 27 mei 2018 voor een van onze onderzoeken. Meelopen kan op verschillende afstanden. De Bontius Stichting betaalt de inschrijfkosten en je ontvangt een T-shirt. Ook wordt er een inspiratiebijeenkomst gehouden op zaterdag  14 april. Jouw tegenprestatie: tenminste €100 inzamelen voor een bestaand onderzoek. Hou onze site in de gaten. Begin februari start de aanmelding. 

Wil je meelopen? meld je dan nu direct aan en vul het aanmeldingsformulier in. Kun je niet meelopen, maar wil je wel het onderzoek steunen?  Je bent van harte welkom.  Heb je nog vragen? Neem contact op met het fondsenwerving team.

Hardlopen is een reis   

"Soms lees je wel eens een stuk tekst en denk je, ' ja zo is het. Dit is hoe ik het beleef.' 

Ik las een stukje tekst van Jan Knippenberg, een ultraloper. Hij schreef: 'Hardlopen is geen sport, maar een manier van reizen waarbij lichaam en geest zich voortdurend verplaatsen'. 

10 jaar geleden had ik niks gekund met dit stukje. Toen was hardlopen mijn sport. Ik deed het omdat ik graag beter wilde worden, sneller. Nu beleef ik het anders. Waar ik vroeger elke dag een rondje liep van 10 kilometer en mijn rondjes draaide op de baan loop ik nu vooral om mijn gedachtes te ordenen en om te genieten van het buiten zijn en de mooie omgeving. 

In de loop der jaren ben ik mijn grenzen gaan verleggen. Op een gegeven moment kwam ik er achter dat de tijd die ik had staan op de 10km niet veel sneller meer zou worden. Ik kon nog jaren hard trainen om 30 seconden sneller te kunnen maar meer zat er waarschijnlijk niet in. De langere afstanden begonnen mijn intresse te wekken. Ik trainde voor een halve marathon. Dat smaakte naar meer. Uiteindelijk werd de marathon van Rotterdam 2015 mijn doel. En daar begon mijn reis. 

Ik heb enorm veel geluk met mijn omstandigheden. Ik woon in Schoorl. Ik heb een groep lieve trainingsmaatjes om mij heen die altijd staan te trappelen om kilometers te maken en een fijne sponsor Oosterbaan sport en wandelschoenen. 

De reis naar Rotterdam duurde 12 weken. 12 weken waarin ik mij zelf klaarstoomde voor de marathon. Een reis met lief en leed. Ik heb de marathon gelopen. Ik ben heel diep gegaan om mijn doel te bereiken. Ik dacht dat ik nooit meer zou herstellen maar toch, na 3 maanden deed ik weer wat ik het liefste doe, hardlopen. Het gevoel dat je 42 kilometer kan lopen geeft zoveel energie dat ik verder ben gaan kijken. Ik begon mensen die aan ultralopen deden te begrijpen. Het is zo een geweldig gevoel als je weet dat je zo lang achter elkaar kan hardlopen. 

- Suzan Nieman - marathonloper