Steun ons onderzoek naar erfelijke netvliesaandoeningen bij kinderen!

In de aanloop naar te verwachten behandelstudies in patiënten met deze tot-op-heden onbehandelbare groep ziektes, doet het LUMC uitgebreid onderzoek naar deze erfelijke netvliesaandoeningen. In het LUMC willen wij over enkele jaren optimaal voorbereid kunnen starten met de eerste in Nederland ontwikkelde gentherapie voor de behandeling van deze patiënten. Met uw steun kunnen wij deze stappen naar de eerste gentherapie behandeling zo snel mogelijk maken!

Erfelijke netvliesaandoeningen zijn ernstige oogziektes waardoor kinderen al op jonge leeftijd slechtziend of blind kunnen worden. Er zitten veel verschillen in de snelheid waarmee het zicht achteruitgaat. Tot nu toe bestaat er geen goede behandeling, maar we staan aan de vooravond van de toepassing van geavanceerde behandelingen zoals gentherapie. Het doel van deze gentherapie is om de achteruitgang van het netvlies te stoppen of zelfs het zicht te verbeteren. In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt momenteel onderzoek gedaan naar gentherapie voor patiënten met erfelijke netvliesaandoeningen die door het CRB1 gen veroorzaakt worden.

Om geld in te zamelen voor het onderzoek naar “Erfelijke netvliesaandoeningen bij kinderen” rijden van 5 tot en met 14 januari 2018 twee teams mee in de  Scan Covery Trial, een autotoertocht richting de Noordkaap met 100 teams. 

Wilt u deze actie steunen? Met uw financiële bijdrage kunt u dit onderzoek steunen.