Advies en Samenwerking

Medische Statistiek

LUMC onderzoekers zijn welkom een beroep te doen op stafleden van de sectie Medische Statistiek voor advies en/of samenwerking betreffende methodologische aspecten van hun onderzoek. Onderzoekers kunnen direct één van de stafleden benaderen of een verzoek sturen naar  statistics@lumc.nl waarna het verzoek wordt doorgestuurd naar de betreffende statisticus.

Moleculaire Epidemiologie

Onderzoekers binnen het LUMC zijn welkom samen te werken met medewerkers binnen de sectie Moleculaire Epidemiologie.

Medische Besliskunde

LUMC onderzoekers zijn welkom een beroep te doen op stafleden van de sectie Medische Besliskunde voor advies en/of samenwerking betreffende onderzoek op het gebied van analyse en ondersteuning van klinische besluitvorming. Onderzoekers kunnen direct één van de stafleden benaderen of een verzoek sturen naar besliskunde@lumc.nl waarna het verzoek wordt doorgestuurd naar de betreffende onderzoeker.

Advanced Data Management

De sectie Advanced Data Management (ADM) biedt ondersteuning voor klinisch onderzoekers op het gebied van datamanagement en datastewardship. Denk hierbij aan advies over het veilig verwerken en opslaan van onderzoeksgegevens in het kader van Good Research Practice (GRP) en privacybescherming, het (laten) ontwerpen en bouwen van een database in Castor of ProMISe, ondersteuning bij het schrijven van een datamanagementplan of -paragraaf en advies over datakwaliteit. Ook geeft ADM advies over FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable) data. Denk hierbij aan vragen als: ‘Hoe kan ik mijn data voor de lange termijn opslaan?’ en ‘Hoe kunnen andere onderzoekers mijn data vinden?'.

ADM werkt samen met verschillende afdelingen en organisatieonderdelen binnen en buiten het LUMC, waaronder het directoraat Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI), de Data & Intelligence Group (DIG), de adviseurs Informatiebeveiliging & Privacybescherming, de adviseurs Good Research Practice (GRP), de LUMC Research Support Desk en ZorgTTP.

U kunt ADM benaderen via ADM@lumc.nl of 071-5269726.

Bio-informatica

Voor advies en/of samenwerking op het gebied van bio-informatica kunnen onderzoekers terecht bij het Expertisecentrum Bioinformatica. In dit expertisecentrum werken de bio-informatici van de afdeling Medische Statistiek en Bio-informatica samen met bio-informatici van andere afdelingen.