Advies en Samenwerking

Medische Statistiek

LUMC onderzoekers zijn welkom een beroep te doen op stafleden van de sectie Medische Statistiek voor advies en/of samenwerking betreffende methodologische aspecten van hun onderzoek. Onderzoekers kunnen direct een van de stafleden benaderen of een verzoek sturen naar statistics@lumc.nl waarna het verzoek wordt doorgestuurd naar de betreffende statisticus.

Moleculaire Epidemiologie

Onderzoekers binnen het LUMC zijn welkom samen te werken met medewerkers binnen de sectie Moleculaire Epidemiologie.

Medische Besliskunde

LUMC onderzoekers zijn welkom een beroep te doen op stafleden van de sectie Medische Besliskunde voor advies en/of samenwerking betreffende onderzoek op het gebied van analyse en ondersteuning van klinische besluitvorming. Onderzoekers kunnen direct één van de stafleden benaderen of een verzoek sturen naar het secretariaat  waarna het verzoek wordt doorgestuurd naar de betreffende onderzoeker.

Advanced Data Management

De sectie Advanced Data Management (ADM) biedt ondersteuning voor klinisch onderzoekers op het gebied van datamanagement en datastewardship. Denk hierbij aan advies over het veilig verwerken en opslaan van onderzoeksgegevens in het kader van Good Research Practice (GRP) en privacybescherming, het (laten) ontwerpen en bouwen van een database in ProMISe of Castor, ondersteuning bij het schrijven van een datamanagementplan of -paragraaf en advies over datakwaliteit. Ook geeft ADM advies over FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable) data. Denk hierbij aan vragen als: ‘Hoe kan ik mijn data voor de lange termijn opslaan?’ en ‘Hoe kunnen andere onderzoekers mijn data vinden?'. Men kan ADM benaderen via ADM@lumc.nl of 071-5269726

Bio-informatica

Voor advies en/of samenwerking op het gebied van bio-informatica kunnen onderzoekers terecht bij het Expertisecentrum Bioinformatica. In dit expertisecentrum werken de bio-informatici van de afdeling Medische Statistiek en Bio-informatica samen met bio-informatici van andere afdelingen.