drs. N. (Nathalie) Reilly

AIO

Vakgebied(en)

  • moleculaire epidemiologie
  • hart- en vaatziekten

Introductie

Nathalie Reilly begon haar PhD in juni 2018 binnen de afdeling van Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onder de begeleiding van Bas Heijmans.

Ze heeft haar bachelor biologie behaald (cum laude)  aan de University of North Carolina Wilmington (UNCW) in de Verenigde Staten. Tijdens haar tijd daar nam ze deel aan verschillende stages op het gebied van genetica en microbiologie.

Na het behalen van haar bachelor is zij naar Nederland verhuisd waar zij haar masteropleiding in Biomolecular Sciences aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam heeft afgerond. Hier voltooide ze een stage die de effecten bestudeerde van natuurlijke plantenextracten op inflammatie en vetdifferentiatie, de PPAR-receptoren, met behulp van high throughput-analyse en verschillende andere genetische technieken. Haar masterscriptie werd voltooid als een stageproject waar ze vetmetabolisme bestudeerde tijdens veranderde zwaartekracht in een samenwerkingsproject tussen het European Space Agency (ESA) en de VU.

Haar onderzoeksproject zal zich richten op de identificatie van nieuwe coderende en niet-coderende RNA’s en specifieke genexpressiesignaturen in T-cellen bij blootstelling aan lipiden, zoals triglyceriden, die de vorming van atherosclerotische plaques stimuleren. Dit project maakt deel uit van het GENIUS II-consortium.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 2
Kamer S05-008

Einthovenweg 20
2333 ZC Leiden
Tel: +31 71 526 9748

Postzone S5-P
Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: n.a.reilly@lumc.nl