Dr Robbert G.E. Notenboom

Senior Researcher / Klinisch Anatoom

Introductie

Robbert Notenboom is universitair docent en klinisch anatoom bij de afdeling Anatomie en Embryologie. Hij studeerde biologie aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij een postdoc positie heeft bekleed aan het Rudolf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen van het UMC Utrecht. Zijn opleiding tot klinisch anatoom genoot hij in Leiden. Hij neemt deel zowel aan het onderzoek als aan de onderwijstaken van de afdeling en is de consulent hoofd-hals anatomie.

Dr Notenboom (onderwijskwalificatie niveau 2) doceert zowel macroscopische en microscopische anatomie als embryologie. Hij is blokcoördinator binnen de bacheloropleidingen Geneeskunde (“Van Mens tot Cel”), Biomedische Wetenschappen (FOS-cursus “Biomedical Imaging”) en Bio-Farmaceutische Wetenschappen (“Anatomie”) en (mede)organisator van hands-on cursussen in chirurgische anatomie voor assistenten in opleiding tot neurochirurg, kaakchirurg, KNO- of oogarts.

Als senior onderzoeker begeleidt en ondersteunt hij verschillende klinische onderzoeksvragen op het gebied van de hoofd-hals en neuroanatomie.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 2

Einthovenweg 20
2333 ZC Leiden

Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: r.g.e.notenboom@lumc.nl