Ouderen centraal in LUMC-magazine Cicero

16 december 2013• PERSBERICHT

Wat gebeurt er eigenlijk met je hersenen als je ouder wordt? Moeten dokters hun oudere patiënten andere medicijnen geven? Waarom zijn veel senioren toch zo gelukkig, ondanks hun kwalen? En hoe staat het met hun seksleven? Lees het in Cicero Senior!

Cover van Cicero SeniorSpeciaal voor 70-plussers heeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de Cicero Senior gemaakt. Dit is een eenmalige uitgave van het LUMC-magazine Cicero, helemaal gericht op senioren. Het blad is voor de gelegenheid aangepast vormgegeven en gedrukt in een groter lettertype. Behalve artikelen over zorg en wetenschap staan er onder meer interviews in met ouderen die ook na hun pensioen actief bleven in en rondom het LUMC, en een puzzel met als prijs een fotoshoot.

Zorg, onderzoek en scholing

Het LUMC draagt goede zorg voor ouderen hoog in het vaandel en ontving dit najaar dan ook het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis. In de zorg richt het LUMC zich vooral op oudere patiënten met een diversiteit aan complexe ziektebeelden.
Wetenschappelijk onderzoek naar veroudering en de beste behandeling voor oudere patiënten staan centraal binnen het  LUMC-profileringsgebied Ageing. Dit is een van de zeven hoofdgebieden waar het LUMC zijn onderzoek op richt. Ten slotte komt optimale zorg voor senioren ook ruimschoots aan bod in het LUMC-onderwijs aan medische professionals, zoals huisartsen, verpleegkundigen en specialisten ouderengeneeskunde. 

Verspreiding

Cicero Senior is gratis op te halen in de hal bij de hoofdingang van het LUMC. Het blad wordt onder andere verspreid onder huisartsen in de regio, diverse zorginstellingen en de filialen van de Leidse openbare bibliotheek (www.bplusc.nl). U kunt Cicero Senior ook downloaden als pdf-bestand. Meer informatie? Mail naar cicero@lumc.nl.

 

1 / 1

cover Cicero Senior

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.