LUMC in actie tijdens Serious Request

14 december 2011• NIEUWSBERICHT

Ook het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) steunt de actie van Serious Request door het aanbieden van gezondheidstesten aan het publiek

Serious RequestOok het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) steunt de actie van Serious Request door het aanbieden van gezondheidstesten aan het publiek. Op 19, 20, 22 en 23 december komt op het Sport- en Gezondplein (de tijdelijke naam van het Stadhuisplein) o.a. een trailer te staan waar het winkelend publiek tegen betaling de gezondheid en vitaliteit kan laten testen. Deze trailer staat woensdag 21 december op het LUMC-terrein. 

In de trailer kunt u terecht voor een glucose- of cholesteroltest. Daarnaast controleert het LUMC uw gehoor, uw longfunctie of uw knijpkracht. Verder kunt u onder begeleiding meedoen aan een fietstest en een hartecho of hartfilmpje (ECG) laten maken. De testen hebben verschillende prijzen, variërend van € 1,- tot € 20,-. Alle opbrengsten komen ten bate van Serious Request.

Aan de fietstest is een kleine competitie verbonden. Een aantal bekende Leidenaars hebben in het LUMC eerder een fietstest gedaan.  Onder andere Walter van Peijpe (taxichauffeur van het jaar en gemeenteraadslid voor GroenLinks), Mark Kneppers (Kraak en Smaak) en Ruud de Vaan (voorzitter studentenvereniging Quintus) hebben hun maximale inspanning getoond. Aan het publiek om deze scores te verbreken.

De trailer is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur. U vindt de trailer naast het Stadhuis (locatie Vismarkt), Vanwege de wekelijkse markt staat de trailer op woensdag 21 december van 9.00 uur tot 18.00 uur op het LUMC-terrein.

Naast het LUMC zijn Zorg & Zekerheid en GGD Hollands Midden met diverse activiteiten vertegenwoordigd op het Sport- en Gezondplein.

1 / 1

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.