Praat mee over de zorgtransitie tijdens 7e werkconferentie LUMC-Campus Den Haag

21 december 2020• NIEUWSBERICHT

De zorg staat onder druk, zeker sinds de uitbraak van COVID-19. De LUMC-Campus Den Haag houdt op dinsdag 19 januari 2021 een werkconferentie over de huidige transitie van de zorg. Bent u werkzaam in de zorg, of bent u actief als beleidsmaker of onderzoeker op dit vlak? Dan gaan we tijdens de werkconferentie graag met u in gesprek.

De werkconferentie van de LUMC-Campus Den Haag wordt in januari vanwege het coronavirus online gehouden. Het is in totaal de zevende werkconferentie van de campus. Tijdens deze jaarlijkse netwerkbijeenkomst ontwerpt de LUMC-Campus Den Haag met haar partners in de regio nieuwe ideeën voor praktijkrelevante onderzoeks- en onderwijsprojecten. 

Transitie van de zorg

Tijdens de werkconferentie worden veel verschillende aspecten van de zorgtransitie besproken. Denk hierbij aan de verplaatsing van zorg van de tweede naar de eerste lijn, maar ook over de transitie naar interprofessioneel leren in de praktijk. Prof. dr. Jan van Lith zal tijdens de online bijeenkomst spreken over transitie in de zorg en opleiding. Daarop aansluitend vertelt prof. dr. Jessica Kiefte-de Jong over Lifecourse transitions: implications for health care.

Haagse gezondheidsvraagstukken

De LUMC-Campus Den Haag is de Haagse motor voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de regio. We inventariseren onder andere met behulp van verzamelde en gekoppelde data (uit huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, GGZ, GGD en het sociale domein) de grootste gezondheidsrisico’s in de Haagse populatie. Als deze bekend zijn, ontwikkelen we samen met partners en inwoners nieuwe oplossingen. Tijdens de werkconferentie kunt u online kennis maken met lopende projecten en deelnemen aan netwerksessies.

Vanwege het diverse deelnemersveld komen verschillende standpunten en perspectieven aan bod. U kunt onder andere in gesprek met artsen (in opleiding), huisartsen, specialisten, onderzoekers, docenten, studenten, professionals in GGZ, VVT zorg en welzijn, bestuurders en beleidsmakers. Door gezamenlijk met een onderzoekende blik te kijken naar nieuwe en bestaande projecten hopen we samen met u de gezondheid van de Haagse bevolking weer een stukje verder te verbeteren.

Aanmelden

Bent u benieuwd geworden naar het programma? Meer informatie vindt u op de website van Boerhaave Nascholing. Ook kunt u zich via deze website inschrijven voor de werkconferentie.

1 / 1