LUMC begint academisch jaar met drie nieuwe masters

5 september 2016• PERSBERICHT

Vandaag, 5 september, opent het academisch jaar 2016-2017 in Leiden met de traditionele plechtigheid in de Pieterskerk. Voor het LUMC betekent deze start een uitbreiding van het reguliere onderwijsaanbod met drie masters.

Nieuwe masters Farmacie en Statistical Science

Het LUMC begint dit jaar met een nieuwe, driejarige master Farmacie. Deze master is sterk op patiëntenzorg gericht en sluit aan op de Leidse bachelor Biofarmaceutische wetenschappen. Ook studenten met een bachelor Farmacie van een andere universiteit kunnen deze master doen.

De studenten doen onder meer twee jaar lang praktijkervaring op als coassistenten in een (ziekenhuis)apotheek.

Ook de nieuwe master Statistical Science for the Life and Behavioural Sciences gaat dit jaar van start. Deze Engelstalige master is ontwikkeld in samenwerking met de faculteiten Wiskunde en Natuurwetenschappen en Sociale Wetenschappen.

Vitality and Ageing nu bekostigd

De master Vitality and Ageing bestond al, maar is met ingang van dit jaar regulier en bekostigd. Deze innovatieve eenjarige Engelstalige master is bedoeld voor studenten met een (bio)medische bachelor die geïnteresseerd zijn in de biologische, maatschappelijke en medische aspecten van het ouder worden. 

Lees meer over de opening van het academisch jaar op de website van de Universiteit Leiden.

  

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.