Leids Universitair Medisch Centrum
inhoudsopgave:

Nieuwsoverzicht

 
Home > Actueel > Nieuwsoverzicht > Veel belangstellenden op LUMC Wetenschapsdag
 

Veel belangstellenden op LUMC Wetenschapsdag

Naar overzicht

31 oktober 2011 | NIEUWSBERICHT

SkillslabZondag 30 oktober opende het LUMC zijn deuren voor jong en oud. Ruim 3000 mensen kwamen langs op de  traditionele wetenschapsdag, waarop afdelingen zich op speelse wijze presenteren. Van de “virusuitbraak” van Medische Microbiologie tot de gehoortestjes tijdens het college van KNO: het werd allemaal behoorlijk druk bezocht. Zeker de helft van de bezoekers waren kinderen.

Het thema van dit jaar was Actie Reactie! en dat vond men op verschillende manieren terug. Zelfs helemaal aan het einde toen kinderen een LUMC-stuiterbal konden ophalen. Zoals ieder jaar waren er ook weer colleges: over orgaantransplantatie, het gehoor, gezond oud worden, bloeddruk, radiotherapie, MRI en DNA. Kinderen lieten zich in het witte pak van de microbiologen fotograferen, ze beademden een pop en leerden hechten.

Kennisfestival Leiden

De LUMC Wetenschapdag was dit jaar onderdeel van het debuterende Kennisfestival Leiden. Van 27 t/m 30 oktober konden geÔnteresseerden terecht bij diverse instellingen die de stad Leiden tot een bijzonder kennisstad maken.
Top Naar overzicht