Leids Universitair Medisch Centrum
inhoudsopgave:

Nieuwsoverzicht

 
Home > Actueel > Nieuwsoverzicht > LAGerhuisdebat: Opleiding tot specialist is een papieren tijger
 

LAGerhuisdebat: Opleiding tot specialist is een papieren tijger

Naar overzicht

28 oktober 2011 | PERSBERICHT

De Leidse Alumnivereniging Geneeskunde (LAG) organiseert op woensdag 16 november een LAGerhuisdebat in het LUMC. Diverse artsen, zowel uit het LUMC als de periferie, discussiŽren met elkaar over het thema ‘Opleiding tot specialist’ aan de hand van verschillende stellingen. Voorzitter van het debat is hoogleraar Longziekten, Pieter Hiemstra.

Twee opponenten verdedigen gedurende circa tien minuten hun stelling. Daarna mag het publiek uit de zaal kort mee debatteren. De stelling wordt tweemaal in stemming gebracht bij het publiek met behulp van stemkastjes, een maal vooraf en eenmaal na de betogen van de sprekers. Vier stellingen passeren deze middag de revue.

Twee van de stellingen:

Een jaar in de kliniek is een stuk nuttiger om een opleidingsplaats tot medisch specialist te bemachtigen dan een promotie.

De 48-urige werkweek voor AIOS leidt tot een vermindering van de kwaliteit van de opleiding en dus tot een verslechtering van de zorg.

U kunt het LAGerhuisdebat bijwonen op woensdag 16 november 2011, van 17.15 uur tot 18.45 uur in de Burumazaal (LUMC, Onderwijsgebouw), Hippocratespad 21, Leiden. Aansluitend is er een gratis dinerbuffet. Het volledige programma vindt u op www.lumc.nl/lag > Activiteiten. Hier kunt u zich ook inschrijven.
Top Naar overzicht