Leids Universitair Medisch Centrum
inhoudsopgave:

Nieuwsoverzicht

 
Home > Actueel > Nieuwsoverzicht > Goede borstkankerzorg LUMC beloond met lintje
 

Goede borstkankerzorg LUMC beloond met lintje

Naar overzicht

19 september 2011 | PERSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een roze lintje gekregen van de Borstkankervereniging Nederland. Hiermee voldoet het LUMC aan de aangescherpte criteria voor goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg.

Het LUMC onderscheidt zich door de zeer gespecialiseerde zorg van ervaren chirurgen. PatiŽnten geven het LUMC een goede beoordeling met twee van de drie sterren. Zij zijn tevreden over de verkorte wachttijden en de professionele, vriendelijke behandeling van het mamma-team.
Oncologisch chirurg prof. Rob Tollenaar is blij met de erkenning. “Ik ben trots op het team dat dit bereikt heeft. Samen met collega’s uit allerlei verschillende disciplines streven wij ernaar om patiŽntvriendelijke zorg te leveren van hoge kwaliteit. Dit lintje is daar een mooie bevestiging van.”

Ervaring patiŽnt
.Borstkankervereniging Nederland (BVN) behartigt de belangen van patiŽnten met borstkanker. Om patiŽnten inzicht te geven in de borstkankerzorg in de verschillende ziekenhuizen heeft de BVN de Monitor Borstkankerzorg ingezet. PatiŽnten kunnen op  de Monitor zien welke ziekenhuizen werken volgens de criteria van de vereniging. Hierbij is ook het oordeel van de patiŽnt meegenomen, samen met de informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen.

Aanscherping criteria
De BVN scherpt jaarlijks de criteria aan om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen hun zorg steeds beter inrichten vanuit het perspectief van de patiŽnt. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patiŽnten en professionals. Door het verzamelen van patiŽntervaringen op landelijk niveau krijgt het ziekenhuis zelf ook inzicht in deze zorg en kan het bekijken welke verbeteringen mogelijk zijn.

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.
Top Naar overzicht